2. 11. 2011 – 24.den

Casar de Cáceres - Cañaveral


Ráno se mi nechce vstávat, asi je nízký tlak. :-) Kolem 6:30 se vykopu z pelechu a jdu do vedlejší místnosti se pomodlit. Vařím si čaj. To není vydatná snídaně. :-)
Souputník ze Španělska vyráží včas, jde ještě do churreríe. Balení mi trvá dlouho, bicigrini po sobě nechávají rozházené postele. Asi doma mají služku :-(. Mám pocit, že noze včerejší odpočinek trochu pomohl.
Ermita de Santiago na konci městečka mě zmate, ale jsem místním člobrdou hned usměrněn: Todo reche, pořád rovně.
Pár kapek. Bude pršet? Fouká celkem chladivý vítr. Jdu ve větrovce a v dlouhých kalhotách. Cesta je jednotvárná, mírně zvlněná, písčitá... Míjejí mě bicigrini, plní síly a chuti do života. Mají za sebou jen jednu etapu, myslím, že vyrazili z Méridy.
Nu což, buen camino.
Odpočívám po hodince a půl chůze. Jak jdu rychle, netuším. Noha se ozývá, převlékám si kalhoty za kraťasy. Zanedlouho se dává do deště. Jen trochu, ale vytrvalé přeháňky. Potím se pod pláštěnkou. Za chvíli si ji tedy sundám. BTW, chtěl jsem si sušit věci na batohu... myslím, že sušit nebudu.
Římský milník. Měří cestu již víc jak 2000 let. Za chvíli je hromada římských šutrů... :-) Zdarma, bez vstupného.
Kolem jsou balvany, krajina je hezká. Krouží tu nějací supi. Asi čekají, až umřu. Noha není ready. V dálce zahlédnu vody Alcantary. Jsou ještě dost daleko. :-(
Pískovna, stavba cesty, žádná romantika.
Cedule, která mě uzemní. Cañaveral 17,5 km. Vrrr, to není možné.
Je to naprosto v pořádku. Jdu 3 hodiny a mám za sebou cca 15 km. Inu, to neokecáš. Jdu tedy průměrně.
Pode mnou je N-630; já jdu po cestičce ↑nahoru ↓ dolů ∩ zatáčka ↑nahoru ↓ dolů ... Při nejbližší příležitosti slezu na asfaltku. Camina tam stejně míří.
2 km jsem si odšlápl (a odtrpěl).
Albergue 6,5 km. To je ten u přehrady, kam chtěl jít Španělský poutník. Od něj ještě tak 8 km, možná 9 do Cañaveral. Pořád počítají správně.
Jdu po asfaltce, vpravo od ní je nějaká přírodní rezervace, kudy vede místní značení. Provoz není hustý, ale bezpečně se moc necítím. Pozor, př přechodu přes most Río Almonte (fotím si ho) děsně fouká. A za chvíli déšť. Rychle pláštěnku. Déšť sílí. Brr.
Prší o 106. Most přes řeku Tajo. Jdu po cestě. Vidím odbočku k albergue – 350 m. Váhám, ale pak vidina sucha vítězí. Po příchodu vidím úžas chlapíka, který to má na starosti, že se chci ubytovat.
Španěl nedorazil. Asi se rozhodl jít dál. Dám si kafe a půjdu taky, ať má klučina volno. Ještě vyřídím maily (a přečkám malou průtrž mračen). Zrušili mi let, tedy nabízí mi let o den později. Proč ne, že?
Za mírnějšího deště vycházím. Po cestě ještě 9 - 10 km. Přestává pršet. Začíná pršet. Jsou to intenzivní spršky. Po cestě jezdí kamiony, které ještě přidávají rozstřikující se vodu. Odolávámpokušení vyzkoušet zkratku. Jak se ukazuje, bylo to dobře.
600 m hostal Málaga. Tam by měli vědět o albergue. Dlouhých dlouhých 600 m přes skoro celé Cañaveral. Albergue není. Hostal – 12€ včetně snídaně. To jde.
V domě už je Španěl. Nenašel ten předchozí albergue, proto šel až sem.
Jdu koupit něco k jídlu, obvaz apod. U kostela si dám jedno pivko s burákama. Svět je hezčí. Vracím se do hostalu. Vyložím věci, obuju boty a jdu zpět. Na mši sv.
Nenechám se vyhodit ze sakristie a čekám, až přijde kněz :-)
Jsou dušičky. Není žádný problém s koncelebrací, kromě toho, že nemají druhou černou štolu. Mše je s kadidlem, na obětování se ujímám služby thuriferáře. Kněze to jistě potěšilo. Je to trošku tridentský kněz, upravený a v basičce. Soustředěná liturgie se zpěvem....
Po mši jdu něco uvařit. Polévky krémové španělské žampiónové nejsou nic moc. Dojíždím zbytek bagety. Už je natvrdlá. Džus, pivo...
Sprchovat se dnes nebudu, jsem mokrý dost a dost.
Spím špatně, v noci jdu ještě schovat pláštěnku ze světlíku, který je krytý, ale ne vodotěsně. Noha zlobí.
Někde jsem pozbyl žlutý kobouk JMJ. Buď mi vypadl z kapsy, nebo spíš jsem ho nechal v útulku v Alconétar.

Fotografie dne:
https://www.signaly.cz/fotky/50910


3,50€ známky

1€ pivo
4,50€ elastický obvaz a náplasti
4€ potraviny
    polévky 1,50€
    džus 0,80€
    pivo 1,70€
12€ albergue - hostal Málaga

Zobrazeno 667×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz