1. 11. 2011 – 23.den

Cáceres – Casar de Cáceres


Vstávám v 6:15, jdu sloužit mši svatou, ranní chvály.
Pak snídaně, sbalit se (jak já nesnáším balení :-)) a vyrazit. Hledám nejdřív Caminu. Ale dostávám se do historického centra Cáceres. Bylo by škoda ho minout. Po rychlé okružní procházce (mají tu konkatedrálu Panny Marie :-)) z Plaza Mayor jdu ulicí Ducha Svatého. A to je ta správná. Vyvádí mě z města správným směrem. S Duchem Svatým for ever :-).
Vyvádí mě z města správným směrem. S Duchem Savtým for ever :-).
Míjím kostel (mohutný), kde je domeček s nápisem FRATERNITAS FRANCISCANA – a atk vzpomínám na bratrance Augustina, OFM.
Nevím, kam až dojdu. Bylo by fajn až do Cañaveral, ale to je příliš daleko (taky asi 40 km). Nejméně do Casar de Cáceres. To je jen 11 km.
Vycházím z Cáceres po 9. hodině. Mám pocit, že jsm minul odbočku, protože jdu po asfaltce. Modlím se růženec. Moc to nejde.
Odbočka z asfaltky mě překvapí a potěší. Než podejdu dálnici, myslím na to, kam až jít. Pořád se to tváří, že bude pršet, je teplo (minimálně 20°C) a vlhkost vzduchu téměř 100% :-)
Pod dálnicí odpočívám. Je 11 hod. DO Casar je tot ak 3 km, možná méně. Uvídíme, spíš to vypadá, že to nebudu lámat přes koleno.

Po příchodu do města se ptám na kostel. Je 12:00 hodin, začíná mše svatá. Rozhodnuto, zůstávám. Není třeba bláznit. Uvařím si čaj v útulku. Po prvním šoku, že útulek je jedna místnost, která vypadala jako skladiště se vracím do baru MAJUCA, kde mi dává klíče a já objevuji příjemný albergue – zdarma. Grátis.
A tak místo hledání obchodu jdu na Menu del Día za 9€, což je plnohodnotná strava s lahvinkou vína, jako postres mám TIRAMISU. K tomu si musím dát kafe. Moc dobré. Prostě fiesta. Odpočívám.
Přichází jeden poutník, kterého jsem potkal už v Alcuéscar. Spal v Aldea del Cano a dnes má za sebou 33 km. Je rád, že je tady. Je to starší, prošedivělý, avšak sportovně nadaný muž.
Peru si věci. Sušička na prádlo vyhazuje pojistky. Tak asi neusuším. Venku občas poprchává. Jsem rád, že jsem v suchu. Polehávám, píšu, chladím si nohu. Projdu se, hledám lekárnu, abych si koupil pružné obinadlo. Obě lékárny jsou zavřené – je fiesta, svátek.
Přijíždí ještě 3 bicigrini. Je po soukromí. La vida.
Večer ještě jdu do MAJUCY na pivo.
Hraje FC Barcelona s Viktorií Plzeň. Po vyloučení Mariána Čišovského a penaltě Messiho platím a jdu domů. To bude tak 5:0 :-)
Kolem jedenácté zhasínáme a jdeme spát. Albergue nemá nejšťastnější uspořádání a když se mi v noci trochu chce na záchod, rozmyslím si to, abych nerušil bicigrína, který spí asi 50 cm od dveří na záchod.

Fotografie z dnešní etapy:'
https://www.signaly.cz/fotky/50897


11€ menu del día (9€ + kafe 1,2€ + 0,8 dýško)
2,20€ pivo
albergue je grátis

 

 

Zobrazeno 811×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz