Blahoslavení.

14. 4. 2011 8:25
Rubrika: vize ViZe

Ti, kdo užívají FB si asi všimli, že již delší dobu otravuje podivná skutečnost: Dříve než se podívají na video nebo použijí nějakou aplikaci, nutí je FB, aby klepli na „tosemilíbí“.

Někteří  si řeknou – o nic nejde. Click. To se mi líbí.
Někteří však uvažují. Click. To se mi líbí. A pak to smažou ze svého profilu.  Buď proto, že nechtějí aby svou virtuální entitou prozradili svým reálným známým, na co všechno se dívají. Nebo proto, že nechtějí dělat pitomou reklamu zdarma. Možná proto, že v nich zůstala jakési povědomí, že je to nefér. A možná z jiných důvodů.
Někteří se však vzepřou:  „Ze mě FB vola dělat nebude.“ A nepodívají se. Protože říct o něčem předem, „to se mi líbí“ nemohu a nechci.
Já jsem ve třetí skupině. Nevím, na co se dívají moji známí. Je ve mně hrdost nebo možná mužská ješitnost. Ale nechci nechat sebou manipulovat.
Jak na to reagujete vy?

Jen jednou výjimku bez váhání udělám:
Blahoslavení čistého srdce, neboť oni budou vidět Boha. Click. To se mi líbí.



Zobrazeno 2904×

Komentáře

LukášD

Já na to reaguji tak, že na celý FB kašlu a nemám na něm osobní profil (vyjma propagace jednoho webu). A cítím se moc dobře ;-)

PetraO

Taky se mi tenhle způsob nelíbí. Jak můžu vědět, že se mi něco líbí, když jsem to ještě neviděla, nečetla apod.? Na takhle podmíněné nabídky zkrátka nereaguji.

Kepy

Taky do toho nejdu...spíš mám strach z nějakého zneužití a je mi to proti srsti...

Kepy

Jo a otče, není to moc k tématu (snad mně bude prominuto:-)), ale když to nenapíšu teď riskuju, že už se to k Vám nedostane... chci Vám poděkovat za brožurku k týdnu modliteb za mládež - ve Zlíně z ní valíme celý týden:-) a přijde mně velmi "na míru" ani dlouhá, ani "krátká"... prostě se mně (nám) líbí...takže díky!

ViZ

Deniso, to jsem rád, že to k něčemu je - a jsem rád, že se modlíte za mladé, za Madrid a vlastně - a hlavně že se vlastně modíte :-)

archiStrata

jo, to mně taky štve, ale prostě se na to nepodívám a je to. Krom toho se stějně v 99% případů jedná o nějakou kravinu. :)

Goretti

Ahoj Vítku :-) Jj, taky mě to štve a už z principu to prostě nedělám.

Teru

Ve mně je asi také mužská ješitnost, protože i když to video chci vidět sebevíc, tak ho neoblíbíjuju (jak já říkám), když vlastně nevím, co to mám oblíbijovat:o)

Lenochod

ja jsem si toho ani nevšimla :D

Vojtěch Otruba (Vojtao)

Tohle je podle mě obyčejný vydírání... Když to "lajkneš", uvidíš video... Řadím se ke třetí skupině :)

Tofl

Osobně nemám rád, když se někým manipuluje nebo mu je něco předkládáno, aniž by věděl "o co jde".
Problém je, že spousta uživatelů FB si neuvědomuje, jaké na ně čekají nebezpečí, pokud jej nepoužívají s rozumem.

Jinak na různé odkazy a videa, které FB předkládá tímto způsobem se dá podívat jinde, než přes FB (např. YouTube atd.). Tento způsob slouží pouze k zjištění osobních údajů a následné cílené reklamě . . .

jittka

Tady můžu kliknout ,,tohle se mi líbí" bez špatného pocitu. Podnětný článek!
Hlásím se ke třetí skupině :)

UltimaThule

Dost často jsou to blbosti, FB je o tom celý.

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz