Vzkaz biskupa Josefa Koukla

31. 5. 2010 11:40

Vzkaz věřícím litoměřické diecéze.
Přečíst při pohřbu!
Josef Koukl, em. biskup litoměřický

Drazí moji, sestry a bratři v Kristu!

Chtěl bych vás všechny ještě jednou oslovit, i když už mluvit nemohu. Nebojte se, nebude to dlouhé, ostatně víte, že jsem nikdy dlouho nekázal.
Chtěl bych vám všem v první řadě poděkovat za všechno dobré, hmotné i duchovní, co jsem od vás za všechny ty roky přijal. Mnoho dobrého jste mi prokázali, co mi pomáhalo jít tím správným směrem. Ani já jsem na vás nezapomněl a nezapomenu ani nyní z věčnosti. Měl jsem vás vždycky rád, i ty, kterým jsem byl mnohdy nesympatický, nesplňoval jsem jejich představy o biskupovi, jaký by měl být. Ano, jsem si toho vědom a všechny vás odprošuji, když jsem snad někomu dal pohoršení a nedával dobrý příklad svatého biskupa, jakým jsem měl být. Prosím vás proto o odpuštění a na oplátku vám slibuji, že na vás na věčnosti nezapomenu.
Prosím o vaše modlitby, aby mi byl Bůh soudcem milosrdným a abychom se všichni jednou mohli sejít v náručí Matky Boží v nebeském království u Toho, který nás má nekonečně rád.
Váš ubohý hříšník
+ Josef

 

Díky za prostá a upřímná slova, otče Josefe. A za Váš humor.

R.I.P.

Zobrazeno 1216×

Komentáře

Podiven

R.I.P.

Filip Landa

Vzpomínám na letošní zelený čtvrtek, kdy v presbytáři spadl ze schodů. Nic se mu nestalo, v sakristii to pak jen s úsměvem komentoval. Myslím, že si poslední dobou hodně uvědomoval, že "jeho hodina" se blíží. Zemřel připraven. R.I.P.

ladabar

R.I.P.

Gillette

to je dojemný. .-/

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz